nieuws

maastricht wil ‘belgisch’ treinstation

regios

Inwoners van de regio Maastricht kunnen vanaf half december vrijwel zeker sneller per trein naar Brussel dan naar Amsterdam.

Enige voorwaarde is dat de Belgische regering het station Maastricht als ‘Belgisch’ bestempelt. ‘We staan op het punt om een versnelde intercityverbinding te beginnen van Maastricht naar Brussel’, zei burgemeester Gerd Leers donderdag in Brussel bij een manifestatie rond tien jaar Thalys. ‘In december zetten we naar verwachting de handtekeningen. De trein past dan direct in de winterdienstregeling die 12 december ingaat: elk uur op de dag.’ Uniek is dat de snelle lijn, die acht kilometer over Nederlands grondgebied gaat, door de Belgische spoorwegen wordt beheerd. In het station van Maastricht komen hiervoor dan loketten of automaten van de Belgische NMBS naast die van de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Reageer op dit artikel