nieuws

?maa investeert 30 miljoen in bedrijfshallen’

regios

Maastricht Aachen Airport (MAA) gaat waarschijnlijk 30 miljoen euro investeren in de aanleg van bedrijfshallen voor de huisvesting van zes vliegtuigonderhoudsbedrijven.

Dat heeft directeur Jan Tindemans van het vliegveldbedrijf bekendgemaakt, zo meldt het Limburgs Dagblad. De investering vloeit voort uit het eerder bekendgemaakte voornemen van Netherlands Aerospace Group (NAG) om op MAA een zogeheten Maintenance Boulevard op te richten, een verzameling gebouwen voor vliegtuigonderhoudsbedrijven.Het idee is afgekeken van de auto- en de meubelbranche, waar bedrijven ook min of meer samenklonteren onder een dak of in dezelfde omgeving. Een definitief besluit moet de groep het komende voorjaar nog nemen, maar de kans dat het project alsnog wordt afgeblazen, wordt klein geacht. De bedrijven waar het om gaat, zijn nu nog grotendeels gehuisvest op de nationale luchthaven Schiphol, maar moeten daar weg vanwege de groei van het vliegverkeer en het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden. MAA krijgt bij de verwezenlijking van de boulevard-plannen steun van de Industriebank Liof.

Reageer op dit artikel