nieuws

luxe wijk voor capelle aan den ijssel

regios

De Groene Groep is door de gemeente Capelle aan den IJssel aangewezen om de luxe wijk Oeverrijk te ontwikkelen.

In Oeverrijk, gelegen nabij de villarijke ‘s-Gravenweg, worden 71 woningen gebouwd en negen vrije kavels uitgegeven. De verkoopprijs van de woningen ligt tussen de 395.000 (twee-onder-een-kap) en de 800.000 euro (eilandjes met vier villa’s). Particulieren kunnen de negen kavels kopen en naar eigen inzicht ontwikkelen. Het totale verkoopvolume van het project zal zo’n 40 miljoen euro bedragen, zo schat De Groene Groep. Behalve de woningen ontwikkelt de projectontwikkelaar ook de (water-)wegen en het openbaar gebied. De investering van het project wilde de projectontwikkelaar niet bekendmaken. Ontwikkelaar ir P. van Drunen denkt snel met de bouw te kunnen beginnen. ‘Het bestemmingsplan zal deze zomer door de gemeenteraad worden behandeld. Omdat de villabewoners van de ‘s-Gravenweg met ons plan hebben ingestemd, verwacht ik geen bezwaren. Halverwege 2007 kan de bouw beginnen’, aldus Van Drunen. Hij wil de nieuwe wijk zo veel mogelijk in harmonie met het bestaande Hollandse polderlandschap ontwikkelen. ‘Het gaat om het enige overgebleven stukje polder. Meestal walsen ontwikkelaars de hele boel plat. Wij zullen de beeldbepalende elementen van de ‘s-Gravenweg, zoals sloten, bruggetjes en knotwilgen, inpassen in het nieuwe wijkje.’

Reageer op dit artikel