nieuws

luxe kantorenlocatie bij rotterdam airport

regios

Rond en op Rotterdam Airport verrijst tot 2020 de kantoorlocatie RTM Airpark.

Het betreft kantoren, bedrijfsruimten, winkels, restaurants en een hotel. De bouw is al in volle gang. ‘De ontwikkeling loopt boven verwachting’, vertelt Anton Koomen, projectleider RTM Airpark. ‘En dat terwijl dit toch een zeer complex gebied is om zoiets ambitieus neer te zetten.’ Volgens Koomen is er veel belangstelling vanuit de markt. ‘De eerste contracten zijn getekend, en er vinden volop gesprekken plaats met ondernemers en potentiële hotelexploitanten.’ Het nieuwe hoofdkantoor van Sitecom, computer- en internetoplossingen voor de consumentenmarkt, en tevens het eerste nieuwe bedrijf dat zich op RTM Airpark gaat vestigen, bereikt in april het hoogste punt. Medio dit jaar gaan de eerste heipalen de grond in voor de thuisbasis van MiraTes. MiraTes, een internationaal opererende producent en distributeur van medische zelftests, is het tweede bedrijf dat zich vestigt in het zogenaamde Entreegebied. Dit is een terrein van 2000 m2 dat de entree van de luchthaven flankeert en is bestemd voor kantoorvilla’s en luxe paviljoens in een mooie, parkachtige omgeving. RTM Airpark begint dit jaar ook met de bouw van een kantoorverzamelgebouw. Naast het Entreegebied wordt een parkeergarage met ruim 3000 parkeerplaatsen gebouwd. Op het gedeelte van het luchthaventerrein dat grenst aan Hillegersberg, zullen flexibele en representatieve bedrijfsruimten (koop, huur of erfpacht) met een totale oppervlakte van 80.000 m2 komen. Dit jaar wordt begonnen met het bouwrijp maken van dit gebied, zodat begin volgend jaar terreinen kunnen worden uitgeven en kan worden begonnen met bouwen. Het meest markante gebied van RTM Airpark is het Airportplein, het ‘hart’ van de luchthaven. Hier is onder meer een hotel met 400 kamers gepland en ook zo’n 2000 m2 gereserveerd voor meer horecagelegenheden. RTM Airpark is een project van Rotterdam Airport Vastgoed (RAV), een samenwerking tussen Rotterdam Airport en Schiphol Real Estate. Beide zijn honderd procent dochter van Schiphol Group. RAV houdt zich bezig met het ontwikkelen van en beleggen in beheer en exploitatie van commercieel vastgoed op Rotterdam Airport.

Reageer op dit artikel