nieuws

lowlands krijgt vaste camping

regios

Lowlands is over een paar jaar het eerste festival in Nederland met een vaste camping.

Nu nog moet organisator Mojo Concerts het terrein in Biddinghuizen elk jaar opnieuw inrichten. Door nieuwe afspraken met de gemeente Dronten, die donderdag bekend werden gemaakt, hoeft dat niet meer. Naast Walibi World in Biddinghuizen ligt het evenemententerrein waarop onder meer Lowlands wordt gehouden. Aan de overkant van de weg kunnen de festivalgangers hun tenten opslaan en hun auto’s parkeren. Dronten had eerder 700 recreatiehuizen in gedachten voor dit gebied. Maar dan zou de concertorganisator niet uit de voeten kunnen met de camping. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk 350 recreatiewoningen verrijzen. De rest van het 108 hectare grote terrein is dan voor Mojo. ‘Als straks het terrein van ons is, dan kunnen we bijvoorbeeld een badhuis plaatsen of de vluchtroutes bestraten’, aldus Mojo-directeur J. Mulder. ‘Het is altijd weer een grote puzzel hoe we het aanpakken.’ De komende drie jaar blijft dat nog zo, want er moet eerst nog een bestemmingsplan worden gemaakt.

Reageer op dit artikel