nieuws

lelystad wil meer leisure rond bataviastad

regios

De gemeente Lelystad daagt projectontwikkelaars en investeerders via een ontwikkelingscompetitie uit mee te denken over de toeristisch-recreatieve invulling van het gebied rondom Batavia Stad Outlet Shopping, aan de kust van het Marker- en IJsselmeer.

Op loopafstand van elkaar vormen Batavia Stad Outlet Shopping, de Bataviawerf, de zeilcharterschepen van de Hanzestad Compagnie, het Nederlands Instituut voor Scheeps- en Onderwater Archeologie (NISA), het Nieuw Land Erfgoedcentrum en de recent geopende Herbergbrouwerij Klokbier een cluster voor dagbezoek. Op jaarbasis komen er omstreeks twee miljoen bezoekers.Het gebied is nog niet af en de resterende beschikbare ruimte van bijna 30.000 m2 kan worden ingevuld met nieuwe leisureontwikkelingen. Het betrokken gebied grenst aan de Bataviahaven, die in omvang wordt verdubbeld en waar binnenkort wordt begonnen met de woonboulevard Bataviahaven. Via de Lelybaan met een ondergrondse parkeergarage wordt Batavia Stad met de Bataviahaven verbonden.Marktpartijen kunnen plannen indienen die worden voorgelegd aan een toetsingscommissie. De competitie bestaat uit twee onderdelen: de ideeënfase en de planfase. Als toetsingsgronden zijn aangegeven de originaliteit en daarmee de meerwaarde voor het gebied, het programma, de haalbaarheid, stedenbouwkundige kwaliteit, ontwikkelingsstrategie en financiële onderbouwing eventueel met een grondaanbieding. De inzendtermijn voor deze competitie loopt tot 1 oktober.

Reageer op dit artikel