nieuws

Lelystad Airport boos over vertraging uitbreidingsplannen

regios

De directie van Lelystad Airport is boos op de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland.

De groei van de luchthaven loopt door hun toedoen namelijk opnieuw vertraging op. Dat stelde luchthavendirecteur L. Oude Weernink dinsdag. Voor de uitbreiding van het vliegveld is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Dat werd onlangs gepubliceerd in de lokale kranten en de Staatscourant om bezwaarmakers de gelegenheid te geven er tegen in beroep te gaan. In de Staatscourant is echter een gedeelte van de tekst weggevallen, waarna de Raad van State het bestemmingsplan vernietigde. Nu moet het plan opnieuw worden gepubliceerd. De mogelijkheid voor bezwaar staat dan ook weer open. ‘Daardoor lopen we in het gunstigste geval drie maanden vertraging op met onze uitbreidingsplannen’, aldus de directeur. ‘Diverse bedrijven op Lelystad Airport hadden al bouwaanvragen ingediend om hun bedrijven te vergroten en daarover waren ook al afspraken gemaakt met aannemers. Dit kan hen dan ook financiële schade opleveren.’     

Reageer op dit artikel