nieuws

Langer uitstel sloop Zwarte Madonna

regios

De sloop van het appartementencomplex aan de Haagse Turfmarkt loopt waarschijnlijk maanden vertraging op.

De Raad van State oordeelde begin deze week dat het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier, waarin de sloop van de Zwarte Madonna is geregeld, voorlopig niet in werking mag treden. De uitspraak van de Raad van State is een procedurele. Het geeft het rechtscollege extra tijd om de op 5 november ingediende bezwaren van onder andere de bewoners van de Zwarte Madonna tegen het bestemmingsplan Wijnhavenkwartier nader te bestuderen. Den Haag wil op de plek van de Zwarte Madonna de nieuwbouw van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie realiseren. Ook dient op de omstreden locatie een woontoren te verrijzen. Als de laatste vijftien bewoners van de Zwarte Madonna niet waren gaan dwarsliggen, was het wooncomplex al op 1 april tegen de vlakte gegaan. De voorzieningenrechter stak daar in de zomer echter een stokje voor.     

Reageer op dit artikel