nieuws

Landgraaf wil bungalowpark

regios

De gemeente Landgraaf hoopt binnen twee jaar een bungalowpark met 300 vakantiehuizen te realiseren.

Het park moet een onderkomen bieden aan de bezoekers van de vele attracties in de regio. Alleen Snow World in Landgraaf trekt jaarlijks al een miljoen mensen. Volgend jaar wordt bovendien de laatste hand gelegd aan attracties als een dierenpark in Kerkrade en de Wilhelminatoren in Landgraaf.Voor het bungalowpark is volgens wethouder J. Erfkemper van Landgraaf een investering nodig van 30 miljoen euro. Volgende week worden de eerste gesprekken gevoerd met drie projectontwikkelaars. Welke dat zijn wil Erfkemper niet zeggen.Het is nog niet duidelijk waar het park moet komen. De aanleg van een grootschalig bungalowpark in de regio ligt gevoelig vanwege nabijgelegen natuurgebieden.De bouw van een bungalowpark is een van de aanbevelingen van de beleidsnota Op hete kolen, waarin de contouren van het gebied Parkstad Limburg, waar Landgraaf deel van uitmaakt, in 2030 worden geschetst.

Reageer op dit artikel