nieuws

land van ooit na overname in dezelfde handen

regios

Het Land van Ooit brengt de exploitatie van het amusementspark onder in een andere vennootschap.

Het vaste en tijdelijke personeel uit het onlangs failliet verklaarde Kuijkse Heide en Ooiters gaat over naar DuCate, dat in handen is van bedrijfsleidster Mascha van Till-Taminiau, dochter van de grondlegger van het park. Dat liet de onderneming vrijdag weten. Beide vennootschappen hadden samen een schuld van 650.000 euro aan de Belastingdienst en uitkeringsinstantie UWV. De fiscus vroeg de faillissementen aan na een meningsverschil over een betalingsregeling. Curator Jan Stadig verwacht dat een groot deel van deze schuld kan worden voldaan uit de overnamesom die DuCate betaalt.De andere crediteuren, onder wie leveranciers van het amusementspark, hebben nog 900.000 euro tegoed van beide vennootschappen. Het is nog onbekend of zij volledig schadeloos worden gesteld. Onderzoek van de curator moet dat uitwijzen. ‘Daar ben ik nog niet optimistisch over’, zegt de curator. Een aantal leveranciers heeft begrip getoond voor de situatie waarin het amusementspark verkeert. Volgens de bedrijfsleidster zijn de bezoekersaantallen de afgelopen weken gestegen. Voor de 258 werknemers van het Land van Ooit heeft de doorstart volgens haar nauwelijks gevolgen.

Reageer op dit artikel