nieuws

KvK laakt vertraging structuurplan Utrecht

regios

De Kamer van Koophandel Utrecht is bezorgd over een aantal punten uit de Structuurvisie 2015-2030 van de gemeente Utrecht.

Dit plan is onlangs door de gemeenteraad vastgesteld. De KvK is kritisch over de voorziene vertraging bij de aanleg van een nieuwe infrastructuur, de status van bedrijventerrein Lage Weide en de positie van de binnenstad in vergelijking met het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. De suggestie van de gemeente om delen van Lage Weide na 2015 een woonfunctie te geven vindt de Kamer niet goed, omdat behoud van dit bedrijventerrein van groot belang is voor een evenwichtige economische ontwikkeling. De regionale economie kan volgens de KvK niet draaien op kantoren alleen.Over de Leidsche Rijn zegt de Kamer van Koophandel Utrecht dat het nieuwe centrum géén concurrent mag worden van de binnenstad. De gemeentelijke stellingname dat de Leidsche Rijn moet uitgroeien tot een volwaardig randstedelijk centrum is ook daar niet duidelijk in, aldus de KvK.     

Reageer op dit artikel