nieuws

Kroonprins niet bij opening Cape Holland

regios

Kroonprins Willem-Alexander verzorgt volgende week woensdag niet zoals gepland de opening van het nautisch themapark Cape Holland in Den Helder.

Aanleiding is een onderzoek dat justitie heeft ingesteld naar medewerkers van Cape Holland, de Oude Rijkswerf Willemsoord. De kroonprins stelt zijn bezoek aan Cape Holland uit op verzoek van de gemeente Den Helder en het bedrijf Willemsoord, dat de herbouw en restauratie van de voormalige rijkswerf uitvoert. De gemeente Den Helder is volledig eigenaar van Willemsoord. De door justitie onderzochte onregelmatigheden hebben betrekking op handelingen van medewerkers bij de herbouw en restauratie van de vroegere rijkswerf. Inmiddels verricht nader onderzoek door een externe accountant, geeft volgens de gemeente ‘geen aanleiding voor andere onderzoekingen dan die normaal nodig zijn in het kader van de reguliere controle op de jaarrekening’. G. Westerdijk, lid van de raad van commissarissen van Willemsoord, reageerde dinsdagmiddag boos. Volgens hem is er sprake van ‘roddel en achterklap’. Het bedrijf wil in samenwerking met de gemeente zelf uitzoeken wie daarvoor verantwoordelijk zijn. Het wil hen aansprakelijk stellen voor de schade die Cape Holland volgens hem zowel zakelijk als publicitair lijdt.

Reageer op dit artikel