nieuws

kostbare verhuizing provincie noord-holland

regios

De tijdelijke verhuizing van het provinciebestuur van Noord-Holland wegens een verbouwing kost naar schatting 1,2 miljoen euro.

Dat blijkt uit de begroting van de provincie. Provinciale Staten (PS) vergaderen vanaf april 2007 in een hotel in Heiloo. De verhuizing naar de nieuwe vergaderstek geldt voor anderhalf jaar. In die periode wordt Paviljoen Welgelegen, onderdeel van het provinciehuis in Haarlem, gerestaureerd. Gedeputeerde Staten worden tijdelijk elders in Haarlem ondergebracht. De vergaderingen van Provinciale Staten worden maandelijks gehouden. De commissievergaderingen van de Staten zullen tijdens de verbouwing op een andere locatie in Haarlem worden gehouden. De restauratie van het historische Paviljoen Welgelegen kost 16,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel