nieuws

Kooistra verlaat alsnog café in Amsterdam

regios

Horecaondernemer Sjoerd Kooistra heeft woensdagochtend vroeg alsnog vrijwillig Café Cox bij de Stadsschouwburg in Amsterdam verlaten.

Rond 9 uur leverde hij de sleutels in en heeft hij de resterende voorraad (vooral drank) en de caféboekhouding meegenomen, maakte het theater bekend. De advocaat van Kooistra had de schouwburg eerder schriftelijk laten weten dat hij het theatercafé ‘vanzelfsprekend niet vrijwillig zou verlaten’ in afwachting van een hoger beroep. De Stadsschouwburg schakelde daarop de deurwaarder in en wilde het café met hulp van de politie donderdagochtend laten ontruimen. Nadat de op handen zijnde ontruiming bekend werd, liet Kooistra’s advocaat weten toch vrijwillig afstand te doen van de horecagelegenheid. De Stadsschouwburg had onlangs een kort geding gewonnen tegen Plassania, het bedrijf van Kooistra, om de huurovereenkomst te ontbinden. Volgens de schouwburg heeft het vijftien jaar oude theatercafé haar levendige karakter verloren sinds het in 1997 in handen kwam van Kooistra. Door voortdurende wisselingen van exploitanten kwamen acteurs, regisseurs en theaterliefhebbers er amper meer.     

Reageer op dit artikel