nieuws

Knooppunt Arnhem Nijmegen (Kan) pakt leegstand in kantoren aan

regios

In de regio Arnhem-Nijmegen gaat men gericht de leegstand in kantoren aanpakken.

Op initiatief van Engelsing Makelaars (sinds kort onderdeel van de Meeùs Groep en de grootste makelaardij op het gebied van commercieel onroerend goed in de regio) is het Kantoren Acquisitie Plan opgesteld. Het plan moet de leegstand verminderen en de werkgelegenheid bevorderen. Engelsing werkt bij de uitvoering van het plan onder meer samen met het samenwerkingsverband Knooppunt Arnhem Nijmegen (Kan) en Buck Consultants International in Nijmegen. Daarnaast ondersteunen vijftien institutionele beleggers en ontwikkelaars het plan financieel. In de regio Arnehm/Nijmrgen staat ongeveer 1 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg, waarvan op dit moment zo’n 15 procent direct beschikbaar is. Evert den Outer van Engelsing Makelaars: ‘Wij hebben Buck Consultants gevraagd een stappenplan op te stellen. Dat plan kent drie fases. Allereerst worden de belangrijkste kantoorgebruikers in de Kan-regio benaderd om hun huisvestingsbehoeften voor de komende jaren bekend te maken. Uit die enquête zou kunnen voortkomen dat de bedrijven behoefte hebben aan nieuwe of meer huisvesting. Vervolgens worden de honderd grootste kantoorgebruikers in Nederland benaderd in de hoop hen te overtuigen voor eventuele huisvesting of uitbreiding van de huidige huisvesting naar de Kan-regio te komen. In de derde fase wordt ook een aantal internationale grote werkgevers geïnterviewd over de wenselijkheid om zich in Nederland – en dan met name de Kan-regio – te vestigen. We zien goede mogelijkheden voor internationale bedrijven die zowel in de Randstad als is Duitsland, en dan vooral in Noordrijn-Westfalen actief zijn, om bij de keuze voor nieuwe centrale huisvesting voor de Kan-regio te kiezen. We zien soortgelijke tendensen ook bij bedrijven met vestigingen in België en Amsterdam, die nu voor nieuwe huisvesting in Breda opteren.’     

Reageer op dit artikel