nieuws

katwijk wil hoogwaardige woningen in valkenburg

regios

Katwijk wil vanaf 2008 beginnen met de bouw van 5.

00 hoogwaardige woningen op het voormalige militaire vliegveld Valkenburg. Dat maakte de gemeente bekend tijdens een werkbezoek van premier Balkenende. Katwijk kiest er bewust voor het gebied niet vol te bouwen, maar er veel ruime woningen neer te zetten. Tussen de woningen moet ook veel groen en water komen. Van de 5.000 woningen wordt 40 procent in de categorie duur (vanaf 275.000 euro) gebouwd, 30 procent middelduur (tot 275.000 euro) en 30 procent goedkoop (tot 163.000). In totaal zijn duizend goedkope huurwoningen gepland. Voor de woningen worden opgeleverd, willen de betrokken gemeenten en de provincie Zuid-Holland wel eerst de benodigde infrastructuur gereed hebben. Hiermee willen partijen een verdere verstopping van de wegen in de regio voorkomen.

Reageer op dit artikel