nieuws

kasteeltuinen en mondo verde failliet

regios

De rechtbank in Maastricht heeft de Kasteeltuinen in Arcen en themapark Mondo Verde in Landgraaf woensdag failliet verklaard.

Beide parken vallen onder Magnus BV, dat door de rechter ook failliet is verklaard. Volgens curator Pieter Scholtes hebben deze bedrijven geen geld meer om aan hun verplichtingen te voldoen en hun miljoenenschulden in te lossen. Beide parken verwachten door de winterperiode ook geen nieuwe inkomsten, zodat een faillissement onvermijdelijk was, aldus Scholtes. De curatoren Scholtes en Aertssen uit Heerlen gaan wel met de banken praten om te voorkomen dat dieren in de parken verhongeren, nu de geldkraan is dichtgedraaid. Door het bankroet gaan zestig banen verloren. Maandag nog vroegen de bedrijven surseance van betaling aan, maar de kas was leeg, zodat de rechter de boedel failliet verklaarde. De bewindvoerders praten met overnamekandidaten, maar zoeken tegelijkertijd naar dekking voor de kosten voor onderhoud en voeding, zei Scholtes. Zo moeten de aapjes, kangoeroes, tropische vogels en andere beestjes worden gevoerd en de subtropische tuinen in de kassen verwarmd blijven. ?We kunnen alleen een nieuwe exploitant vinden als beide parken goed onderhouden blijven’, aldus Scholtes. Duizenden mensen hebben voor beide parken een jaarkaart gekocht. Ook daarover wordt met een mogelijke nieuwe exploitant gepraat. De curator kon niet zeggen hoe groot de schulden zijn. De jaarrekeningen doen vermoeden dat die oplopen tot bijna 20 miljoen euro.

Reageer op dit artikel