nieuws

Kasteel Wolfrath voor bijna 2 miljoen naar eigenaar Smile Plastics Group

regios

Het monumentale kasteel Wolfrath in het Limburgse Holtum is eigendom geworden van de ondernemer H.

Stipthout uit Susteren. Deze is tevens directeur-eigenaar van het bedrijf Smile Plastics Group. Naar verluidt heeft Stipthout een kleine 2 miljoen euro betaald voor het rijksmonument nabij automobielfabriek NedCar. Het is de bedoeling dat het kasteel een kennis- en voorlichtingscentrum voor de kunststofindustrie wordt. Ook wordt in het kasteel het hoofdkantoor gevestigd van Smile Plastics Group. Dit bedrijf heeft verder vestigingen in Susteren, Genk en Dilsen.De verkopende partij van het kasteel – plus 5 hectare landgoed – is een dochteronderneming van de Limburgse investeringsbank Liof. Drie jaar geleden had de directie van het themapark Land van Ooit in het Brabantse Drunen al belangstelling voor het kasteel, dat nu zal worden gerestaureerd.

Reageer op dit artikel