nieuws

kantorenmarkt almere trekt sterk aan

regios

De Almeerse kantorenmarkt doet het goed. In drie kwartalen is een recordaantal

ierkante meters verhuurd: 33.000 m2. Dat is 11.300 m2 (33 procent) meer dan in het gehele jaar daarvoor en veel meer dan waar de gemeente op rekende. ‘Het is een teken dat Almere steeds populairder wordt als vestigingsplaats voor zowel grote als kleine kantoorgebonden bedrijven. Wel zijn er nog infrastructurele problemen die moeten worden opgelost’, zegt makelaar Boer Hartog Hooft in zijn eerste Vastgoedmarktrapportage Almere.Boer Hartog Hooft pleit voor de aanleg van een IJmeerverbinding en een verbetering van de verbinding tussen de A6 en de A9. Met woningen in het IJmeer groeien Amsterdam en Almere vervolgens dichter naar elkaar toe. De beide steden kunnen dan meer van elkaars aanwezigheid profiteren. Volgens Boer Hartog Hooft kan de Noordvleugel van de Randstad daarmee een van de succesvolste economische regio’s van Europa worden. Almere doet het ook goed op het gebied van kleinschalige bedrijfsruimte. In Amsterdam is die schaars en dat is in Almere te merken aan de opname in dit segment: afgelopen drie kwartalen ongeveer 20.000 m2. Daarvan is 90 procent opgenomen door regionale bedrijven. Tot 2020 staat nog een uitbreiding gepland van een kleine 300.000 m2 bedrijfsruimte. De Vastgoedrapportage Almere van Boer Hartog Hooft is het eerste rapport dat in detail in gaat op de vastgoedmarkt in de achtste stad van Nederland. In november opent Boer Hartog Hooft een vestiging in Almere.

Reageer op dit artikel