nieuws

kantorenleegstand utrecht blijft toenemen

regios

Te veel kantoren in de stad Utrecht staan leeg.

En dat zullen er nog meer worden. Dat zegt het college in reactie op vragen van raadslid Schipper van GroenLinks, meldt het Algemeen Dagblad.Zo’n 9 procent van de kantoren heeft geen huurder, 4 procent daarvan is aanvaardbaar, aldus het gemeentebestuur. In totaal staat 213.000 m2 leeg. Een deel hiervan is lastig te verhuren. Dat zijn vooral grote kantoorpanden op Kanaleneiland en Lage Weide. Het college signaleert dat het hier minder erg is dan in Nieuwegein of Amsterdam. Dat komt doordat de gemeente al bij gronduitgifte eist dat vastligt wie in het gebouw trekt. Omdat in de regio en het land niet veel nieuwe kantoorbanen ontstaan, en omdat nieuwbouw elders huurders weglokt, zal de leegstand toenemen. Toch blijft Utrecht nieuwbouw toestaan. ‘De gebruiker heeft nu eenmaal behoefte aan goede en moderne gebouwen.’

Reageer op dit artikel