nieuws

Kantoorpanden centrum Amsterdam op woningmarkt

regios

Leegstaande kantoorpanden ombouwen tot woning of verhuren aan een sociaal-culturele instelling wordt mogelijk in het centrum van Amsterdam.

Het stadsdeel Amsterdam Centrum besloot donderdag dat het bestemmingsplan van leegstaande kantoor- en bedrijfsruimten groter dan 1000 m2 meter hiertoe mag worden gewijzigd. In heel Amsterdam staan veel vierkante meters bedrijfsruimte leeg. Het stadsdeel hoopt daar met deze regeling een einde aan te maken en de Amsterdammers tegemoet te komen. Y. Alkema van de stadsdeelfractie van D66 heeft al een aantal panden op het oog waarvan zij denkt dat ze in aanmerking komen voor deze nieuwe regeling. ‘Bijvoorbeeld het bedrijfspand van de ABN Amro aan het Rembrandtplein en het voormalige kantoor van Greenpeace aan de Keizersgracht.’

Reageer op dit artikel