nieuws

kamernood nijmegen vrijwel opgelost

regios

De kamernood onder studenten in Nijmegen is vrijwel opgelost.

In 2003 kwam Nijmegen nog ongeveer 1000 kamers voor studenten tekort, maar dit studiejaar heeft vrijwel elke student een kamer kunnen vinden, meldt de gemeente. De gemeente voert samen met de stichting Studentenhuisvesting (SSHN), de universiteit en hogescholen sinds 2003 een intensieve advertentiecampagne om kamers bij particulieren te vinden. Dat heeft tot nu toe ruim 500 kamers opgeleverd, aldus een woordvoerder van de gemeente. Daarnaast heeft de SSHN honderden tijdelijke en permanente nieuwe wooneenheden gerealiseerd. Aan het begin van het nieuwe studiejaar komen er nog eens 410 nieuwe kamers beschikbaar op de campus van de universiteit. Daarmee is het structurele tekort opgelost, meent de gemeente. De advertentiecampagne voor particuliere kamers blijft wegens het succes voorlopig gehandhaafd.

Reageer op dit artikel