nieuws

kamer akkoord met aanleg maasvlakte

regios

De Tweede Kamer heeft in overgrote meerderheid ingestemd met aanleg van Maasvlakte 2, het nieuwe havengebied van Rotterdam.

Behalve GroenLinks en de SP stemden alle Kamerfracties voor het plan. Voor aanleg van Maasvlakte 2 zijn twee aannemersconsortia met elkaar in competitie: het Nederlandse Boskalis – Van Oord en het Belgische Jan de Nul – Dredging International. Het Havenbedrijf verwacht medio 2007 een contract met een van beide consortia te sluiten. Met APM Terminals is dit voorjaar een contract gesloten voor een containerterminal van uiteindelijk 167 hectare. Daarnaast loopt op dit moment een open aanbestedingsprocedure voor een containerterminal van 138 hectare. Deze terminal zal als eerste in gebruik worden genomen. Planning is dat de daadwerkelijke aanleg van Maasvlakte 2 in 2008 begint, zodat in 2013 het eerste schip kan afmeren aan de kade.

Reageer op dit artikel