nieuws

johan matser ontwikkelt bedrijvenpark blaricum

regios

Het gemeentebestuur van Blaricum heeft Johan Matser Projectontwikkeling als winnaar aangewezen van de eerste fase van de selectieprocedure voor de ontwikkeling van het deelplan Bedrijvenpark van de Blaricummermeent.

In de komende maanden zal het ingediende plan nader worden uitgewerkt.De Blaricummermeent ligt aan de noordoostzijde van de kern Blaricum en Huizen. In de huidige situatie is het gebied onbebouwd, maar in de nabije toekomst wordt een multifunctioneel woon- en werkgebied gerealiseerd, bestaande uit onder meer een aaneengesloten woon- en werkgebied met zo’n 750 woningen en 6,2 hectare woon-werkwoningen, een hoogwaardig regionaal bedrijvenpark van 12,3 hectare en een woondienstenzone, inclusief veertig zorgwoningen.Johan Matser heeft in samenwerking met Buro Lubbers in Den bosch voor het bedrijvenpark het plan Oever ontwikkeld, waarbij landschap, gebouwen en infrastructuur zijn geïntegreerd. De ontwikkeling van Oever vindt gefaseerd plaats. In de eerste fase (tot het jaar 2010) wordt de afscheiding gerealiseerd zodat de gehele ontwikkeling van Delta en Stroom niet wordt belemmerd door geluidsproblemen. Tevens wordt in deze eerste fase de hoofdinfrastructuur aangelegd en vinden de eerste bedrijven hun plek in Oever. In de volgende fasen wordt Oever verder uitgebouwd.

Reageer op dit artikel