nieuws

johan matser bouwt eerste fase plan weideveld

regios

Het gemeentebestuur van Bodegraven heeft Johan Matser Projectontwikkeling uit Hilversum geselecteerd voor de ontwikkeling van de eerste fase van het woningbouwplan Weideveld in Bodegraven.

Het plan van Johan Matser voor deze uitbreidingslocatie aan de oostzijde van de bebouwde kom is gebaseerd op de kwaliteiten van het oude Bodegraven; een veelheid aan woningtypen en een grote diversiteit aan gevelbeelden. Het gaat om een menging van huur- en koopwoningen, gecombineerd met particulier opdrachtgeverschap en consumentgericht bouwen. Weideveld wordt voornamelijk ingericht voor de voetganger en de fietser; de auto is er te gast. In totaal worden in de eerste fase 230 woningen gebouwd. Gemeente en ontwikkelaar hebben samen de uitwerking van het plan ter hand genomen en werken toe naar een samenwerkingsovereenkomst, die naar verwachting dit voorjaar wordt ondertekend.

Reageer op dit artikel