nieuws

investeerders kopen stadion en grond de graafschap

regios

Voetbalvereniging De Graafschap en de gemeente Doetinchem zijn in gesprek over de toekomst van het stadion De Vijverberg en de grond waarop het stadion is gebouwd.

Daarbij wil De Graafschap, eigenaar van het stadion, het onroerend goed afstoten aan een groep particuliere investeerders om zich zodoende te kunnen concentreren op het voetbalbedrijf. De groep particuliere investeerders praat tegelijkertijd over de koop van de grond die nu nog in handen is van de gemeente Doetinchem. Volgens een woordvoerder van de gemeente Doetinchem gaat het hierbij voornamelijk om business-clubleden van De Graafschap. Volgens de woordvoerder blijft het stadion, dat enkele jaren geleden volledig is gerenoveerd, nog zeker tien tot vijftien jaar staan. Rond het stadion is ook geen plaats voor kantoren dan wel detailhandel. ?De investeerders willen wel iets in bezit op de achtergrond, hebben een soort onderpand nodig. Na sloop van het stadion is woningbouw op die locatie een optie. De gemeente staat nu nog garant voor de hypotheek van 4 tot 5 miljoen euro op het stadion. Als de onderhandelingen slagen, zijn we daar straks ook vanaf.’ Wanneer de partijen het eens worden, kunnen medio februari 2007 voorstellen aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Reageer op dit artikel