nieuws

Invallen justitie bij ontwikkelingsmaatschappij Limburg

regios

Justitie heeft vorige week donderdag invallen gedaan in vijf kantoren van de Midden-Limburgse economische ontwikkelingsmaatschappij REO.

Ook werden twee woningen doorzocht. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond vrijdag bekendgemaakt. Justitie verdenkt een van de twee directeuren van de REO van valsheid in geschrifte, oplichting en corruptie. Bij de invallen heeft justitie ook een deel van de administratie in beslag genomen. Aanhoudingen zijn niet verricht. Burgemeester H. van Beers van Roermond neemt de zaak ‘zeer ernstig’ op. Hij heeft de leden van de gemeenteraad vrijdag van de invallen in kennis gesteld. Roermond is de grootste van de vijf gemeentelijke aandeelhouders van REO. De raad van commissarissen, vertegenwoordigers van de vijf betrokken gemeenten en de directie beraden zich maandag over de ontstane situatie. Van Beers wil alleen kwijt, dat Midden-Limburg ‘de vruchten heeft geplukt van een goed functionerend REO’. Justitie doet er verder het zwijgen toe. REO is een besloten vennootschap die bemiddelt tussen bedrijven en overheid in vraagstukken van vestiging, huisvesting, bedrijfsverplaatsing, uitbreiding, vergunningen, subsidies en dergelijke.

Reageer op dit artikel