nieuws

ING Real Estate ontwikkelt centrumplan Voorhout

regios

Op de zogeheten ‘ING-locatie’ in Voorhout, gelegen tussen de Jacoba van Beierenweg en de bibliotheek, gaat ING Real Estate 2500 m2 winkelruimte, 22 appartementen en een parkeerterrein met zo’n honderd plaatsen realiseren.

Ahold heeft inmiddels ongeveer 1750 m2 van de winkelruimte gehuurd voor een AH-supermarkt. De gemeente Voorhout en ING Real Estate tekenden op vrijdag 2 april de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de ING-locatie, een braakliggend terrein in het centrum van Voorhout. Het eind 2003 gepresenteerde stedenbouwkundig ontwerp van het bureau van Shyam Khandekar vormt de basis voor de uitbreiding van de centrumvoorzieningen in Voorhout. Dit stedenbouwkundig ontwerp wordt inmiddels verder uitgewerkt in een bouwplan door architect Britta van Egmond. Dit plan wordt naar verwachting voor de zomervakantie gepresenteerd. Volgens planning begint de bouw in de tweede helft van 2005. Een investeringsbedrag is niet bekendgemaakt. De winkels en de woningen zijn inmiddels gekocht door Interpolis Vastgoed voor Stichting De Samenwerking, Pensioenfonds voor het slagersbedrijf.

Reageer op dit artikel