nieuws

ING Real Estate herontwikkelt De Els in Waalwijk

regios

ING Real Estate gaat winkelcentrum De Els in Waalwijk herontwikkelen.

Dat hebben de gemeente Waalwijk en Vereniging van Eigenaren De Els (VVE) gezamenlijk besloten. Vooraf was bepaald dat het project zou worden gegund aan de projectontwikkelaar met de hoogste financiële bieding op basis van een masterplan. Met haar bod liet ING Real Estate de enige andere kandidaat in deze laatste fase, MAB/Rabo Vastgoed, achter zich.Het masterplan herontwikkeling De Els brengt forse ingrepen met zich mee. Het winkelvloeroppervlak groeit van 15.000 m2 naar 22.000 m2. Op de eerste verdieping komt een parkeergarage met circa 575 parkeerplaatsen voor bezoekers. Voor de bewoners komen nog extra parkeerplaatsen. Boven en naast de parkeergarage worden woningen gerealiseerd. Aan de zuidflank is een concentratie van supermarkten gepland. Ook komen daar andere verswinkels. Daarnaast zijn er plannen om aan de westzijde van De Els de modebranche te clusteren.Nu de knoop is doorgehakt, wordt gewerkt aan een intentieovereenkomst tussen gemeente, eigenaren en ING Real Estate. Na ondertekening krijgt ING ongeveer negen maanden de tijd om het plan definitief uit te werken. Naar verwachting kan de bouw in 2006/2007 beginnen.     

Reageer op dit artikel