nieuws

ing re ontwikkelt medisch centrum broekpolder

regios

De ontwikkelingscombinatie Centrum Ontwikkeling Broekpolder, een consortium van ING Real Estate Development en Hoorne Holding, gaat een medisch centrum ontwikkelen van 6.

00 m2. Dat is de combinatie overeengekomen met de gemeente Beverwijk. Het Sociaal-Medisch Centrum Broekpolder zal praktijkruimte bieden aan een huisarts, tandarts, fysiotherapeuten en een apotheek van 200 m2. Tevens zal een welzijnscentrum met speciale zorgwoningen worden opgenomen. Bureau Krier en Kohl, de architect en supervisor van Citadel, zal ook de architect worden van het Sociaal-Medisch Centrum. Deltapolder wordt de toekomstige eigenaar. Naar verwachting zal de bouw eind 2007 beginnen. De oplevering vindt waarschijnlijk begin 2009 plaats.Het Sociaal-Medisch Centrum Broekpolder wordt het sluitstuk van het winkelcentrum Citadel in het hart van de nieuwe wijk Broekpolder. Citadel is ook ontwikkeld door Centrum Ontwikkeling Broekpolder. Het winkelcentrum Citadel is 4.000 m2 groot en bestaat uit diverse bouwblokken. Onder het supermarktblok is een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd voor ruim 180 auto’s met verschillende liften naar zowel het plein, de supermarkt als de appartementen boven de supermarkt. Rond het winkelcentrum worden 180 huurwoningen en 300 koopwoningen gebouwd. Een deel daarvan is reeds opgeleverd en bewoond.

Reageer op dit artikel