nieuws

ikea sliedrecht sluit definitief

regios

De Ikea-vestiging in Sliedrecht sluit definitief.

Klanten kunnen nog tot 1 juli terecht bij deze vestiging van Ikea. Het filiaal is te klein en het woonwarenhuis vindt de locatie niet aantrekkelijk genoeg om uit te breiden.Sliedrecht had de primeur met de eerste Nederlandse vestiging van de Zweedse meubelketen. De winkel opende in november 1978 zijn deuren en bestaat bijna dertig jaar. ‘Dat maakt het allemaal extra pijnlijk. Maar de 14.000 m2 vloeroppervlak is niet geschikt voor wat we nu aan assortiment willen laten zien. Bovendien telt het verzorgingsgebied onvoldoende huishoudens om te gaan uitbreiden’, aldus een woordvoerster. Ikea heeft in Nederland, behalve in Sliedrecht, vestigingen in Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht. Binnenkort komt er ook een Ikea in Amersfoort.

Reageer op dit artikel