nieuws

Huurwoningen ontruimd wegens criminele activiteiten

regios

In Amsterdam zijn het afgelopen anderhalf jaar 150 huurwoningen ontruimd, omdat de woningen werden gebruikt voor criminele doeleinden.

De ontruimingen maken deel uit van het project Doorzon van het Van Traa-team. Het Van Traa-team werd in het leven geroepen na de parlementaire enquête opsporingsmethoden na de IRT-affaire. Het team pakt de (georganiseerde) misdaad aan, vooral in de vastgoedwereld. Het Van Traa-team heeft met woningcorporaties in Amsterdam afgesproken dat zij het huurcontract verbreken als in een woning criminele activiteiten blijken plaats te vinden. Het kan gaan om hennepkwekerijen in woningen, onderhuur aan illegalen of verhuur aan door de politie gezochte criminelen. Het project werd opgezet, omdat in de praktijk bleek dat panden na een inval vaak opnieuw werden gebruikt voor illegale praktijken. Het project Doorzon moet daar een einde aan maken.     

Reageer op dit artikel