nieuws

hra-cra zet in op ontwikkeling pieter vreedeplein fase ii

regios

Met het oog op de realisatie van het project Pieter Vreedeplein fase II heeft HRA-CRA in Eindhoven de voormalige ABN Bank aan de Spoorlaan 346 in Tilburg gekocht.

ABN-AMRO Bank heeft het kantoor gebruikt tot april jongstleden en inmiddels verlaten. Het gebouw bevat ongeveer 2500 m2 kantoorruimte. De koopsom bedraagt 2.150.000 euro. Het gebouw is door HRA-CRA voor een aantal jaren verhuurd aan de gemeente Tilburg voor de Stichting Nieuwkomers en Vluchtelingen (SNW), Missionair Servicecentrum Tilburgen COS Midden en West Brabant.Naber Immocom bedrijfsmakelaars adviseerde verkoper ABN-AMRO Bank bij deze transactie HRA-CRA kocht al eerder de naastgelegen gebouwen van ZLTO aan de Spoorlaan, eveneens ten behoeve van een nieuwe ontwikkeling Pieter Vreedeplein fase II. Momenteel ontwikkelt Bouwfonds MAB in samenwerking met de gemeente Tilburg Pieter Vreedeplein fase I. Fase I omvat de bouw van 131 woningen, een bioscoopcomplex met 7 zalen en 1800 stoelen, een parkeergarage met 800 parkeerplaatsen, een ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 700 fietsen en winkelruimte rond het Pieter Vreedeplein. Van de winkelruimte is inmiddels 5.000 m2 verhuurd aan Media Markt en 2.000 m2 aan The Sting. De bouw van Pieter Vreedeplein fase I is inmiddels in volle gang.Pieter Vreedeplein fase II moet op deze ontwikkeling aansluiten. In totaal verwacht HRA-CRA aanpalend ongeveer 40.000 m2 te ontwikkelen waarvan tussen de 5.000 en 10.000 m2 kantoren en verder woningen en commerciële voorzieningen. Momenteel wordt gewerkt aan een programma van eisen. Naar verwachting begint in 2009 de operationele uitvoering van Pieter Vreedeplein fase II.

Reageer op dit artikel