nieuws

hornbach mag vestiging alblasserdam afbouwen

regios

Het Duitse concern Hornbach mag verder gaan met de bouw van zijn negende megabouw- en tuinmarkt in Nederland op bedrijventerrein Vinkenwaard in Alblasserdam, zo heeft de Raad van State bepaald.

Na een treffen van onder meer Praxis, Gamma en Europatuin met Hornbach in de Dordtse rechtbank, dat plaats vond in het najaar van 2003, werd de bouw stilgelegd. In de voorlopige uitspraak geeft de Raad van State aan dat de nieuwe bouwmarkt, die een oppervlakte krijgt van 12.000 m2, geen overschrijdingen zal opleveren van de luchtkwaliteitsnormen. Verder is de winkel weliswaar concurrerend, maar volgens de hoogste rechters niet bedreigend voor de bestaande tuincentra en bouwmarkten in de buurt van Alblasserdam. Formeel loopt de bodemprocedure nog, maar de kans is groot dat daarin pas een uitspraak komt als de nieuwe Hornbach al is geopend. Naar verwachting is dat in april 2007.

Reageer op dit artikel