nieuws

Hoofdkantoor Akzo Nobel Chemicals naar Amersfoort

regios

Akzo Nobel Chemicals heeft met de ontwikkelaars AM Vastgoed en Van Hoogevest Ontwikkeling een huurovereenkomst afgesloten voor de vestiging van haar hoofdkantoor in het Amersfoortse nieuwbouwproject Brouwershof.

De producent van chemische producten huurt een elf verdiepingen tellend kantoor met een oppervlakte van 9500 m2 met parkeerfaciliteiten voor een periode van tien jaar. De bouw van het Akzo Nobel-kantoor begint eind 2004. Naar verwachting betrekt Akzo Nobel eind 2006 het nieuwe kantoor. De overeengekomen huurprijs is niet bekendgemaakt. Akzo Nobel concentreert in Brouwershof de activiteiten die nu nog op twee locaties in Amersfoort zijn ondergebracht. In Brouwershof komen ongeveer 400 medewerkers van Akzo Nobel te werken. Brouwershof omvat drie bouwdelen aan een nieuw plein. Aan het plein verrijst naast het kantoor voor Akzo Nobel een multifunctionele congres-/kantoorruimte van circa 4500 m2 en een hotel van 4500 m2. Onder het plein is een tweelaagse parkeergarage met plaats voor 300 auto’s. Voor het hotel zijn de ontwikkelaars in gesprek met een exploitant. Na contractering van een exploitant wordt met de bouw van het hotel begonnen. Brouwershof is gelegen tussen de Stationsstraat en het Smallepad in Amersfoort. Het planconcept voor Brouwershof komt van T+T Design, het ‘in house’ ontwerpbureau van AM. Het ontwerp van het kantoorgebouw is van architectenbureau Van den Oever, Zaaijer en Partners. Bij de huurtransactie trad DTZ Zadelhoff op namens Akzo Nobel Chemicals.

Reageer op dit artikel