nieuws

Hilversumse Zuiderkerk blijft overeind

regios

De sloop van de Zuiderkerk aan de Neuweg in Hilversum lijkt van de baan nu het college van burgemeester en wethouders de voorkeur geeft aan een plan waarin alleen het dak van de kerk verdwijnt.

In dit plan met de titel De Plaats verdwijnt de geplande supermarkt met een oppervlakte van 1500 tot 1800 m2 onder de grond. Daar komen ook twee parkeerlagen met 86 plaatsen. In de kerk wordt een plein aangelegd en tegen de buitenmuren komen maximaal 33 appartementen en enkele bedrijfsruimten.In een alternatief plan getiteld Het Hof zou de kerk volledig worden gesloopt. Beide plannen zijn op verzoek van woningcorporatie Atrium ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Rau & Partners. Projectontwikkelaar is Reno Mol. De bouw begint op zijn vroegst volgend jaar maart.

Reageer op dit artikel