nieuws

het oosten wil meer samenwerken

regios

Woningcorporatie Het Oosten gaat ‘verkennende gesprekken’ voeren over samenwerking met collega’s De Key en AWV.

Als dat leidt tot een fusie ontstaat de grootste woningcorporatie binnen Amsterdam. Dit blijkt volgens Het Parool uit de discussienota De koers van Het Oosten anno 2006. De nota is al besproken met het personeel en hij wordt eind deze week naar de ledenraad gestuurd. Bij een fusie ontstaat een zeer grote woningcorporatie. De Key heeft ruim 25.000 woningen, Het Oosten heeft er 12.000 en beheert nog eens 5000. AWV bezit 18.000 woningen.Directeur Frank Bijdendijk van Het Oosten zegt nadrukkelijk dat alleen sprake kan zijn van ‘verkennende gesprekken’. Het woord ‘fusie’ komt in de notitie ook niet voor. Wel denkt Bijdendijk dat de door Het Oosten gewenste schaalvergroting alleen kan worden bereikt met partners als De Key en AWV. Dat staat ook in de nota.

Reageer op dit artikel