nieuws

Herontwikkeling Vijfheerenlanden door Rabo Vastgoed

regios

De gemeente Vianen heeft na een prijsvraag Rabo Vastgoed gekozen voor de herontwikkeling van drie deelgebieden uit het masterplan Vijfheerenlanden.

Daartoe hebben beide partijen gisteren een intentieovereenkomst getekend. Bij de herontwikkeling van de deelgebieden gaat het om winkelcentrum De Hagen, locatie Hazelaarplein en een locatie voor dertig koopwoningen in de Vijfheerenlanden. Rabo Vastgoed zal na de ondertekening het plan verder ontwikkelen. Het doel is om begin 2006 te beginnen met de bouw. Belangrijke criteria voor de toekenning van de opdracht waren kwaliteit en samenwerking. Omdat de gemeente nadrukkelijk op zoek is naar een samenwerkingspartner voor een langere periode, legde met name het samenwerkingscriterium veel gewicht in de schaal. Uiteindelijk kwam Rabo Vastgoed als beste uit de bus. Voor het project werkt Rabo Vastgoed samen met SCM Shopping Center Management, Wolter van Proosdij Stedebouw en Rabobank Vianen-Meerkerk. Na het tekenen van de intentieovereenkomst zal Rabo Vastgoed het ontwikkelingsplan verder uitwerken. ‘Dat is aanvankelijk vooral een kwestie van praten, rekenen en tekenen met diverse partijen’, zegt projectmanager René van der Haar van Rabo Vastgoed. ‘Zo zullen we onder meer spreken met de eigenaar van het winkelcentrum De Hagen. We zullen daarbij kijken wat we eventueel zelf kunnen verwerven.’ Dat alles moet ertoe leiden dat Rabo Vastgoed in juni 2005 de realiseringsovereenkomsten kan tekenen. Daarop volgen de aanvragen van vergunningen en de technische uitwerkingen van de projecten. Begin 2006 wordt begonnen met de bouw.    

Reageer op dit artikel