nieuws

herontwikkeling stationsgebied vlaardingen

regios

Vlaardingen heeft voor het Stationsgebied Centrum de bouw van 450 tot 500 woningen op het programma staan, terwijl er ook mogelijkheden zijn voor onderwijsvoorzieningen, kantoren, zorgvoorzieningen en in beperkte mate dienstverlening en detailhandel.

De plannen vormen de basis voor het uiteindelijke bestemmingsplan, waarvan het eerste concept inmiddels gereed is. Naar verwachting begint de uitvoering van de plannen begin 2008. Het Stationsgebied Centrum, zeker de achterzijde, is nu nog troosteloos. Het gebied tussen het spoor, de dijk en de sluis bestaat nu nog grotendeels uit een laad- en losplaats van het spoor. Om dit werkterrein tot een woongebied om te kunnen vormen, wordt de laad- en losplaats opgeheven. Hierover vinden onderhandelingen plaats met de eigenaar Prorail.

Reageer op dit artikel