nieuws

‘Herontwikkeling Babylon ligt niet stil’

regios

De herontwikkeling van winkelcentrum Babylon ligt niet stil. En het conflict met acht winkeliers over hun tijdelijke verhuizing kan binnenkort worden beslecht.

Dat stelt Babylon Den Haag in reactie op berichtgeving in het Algemeen Dagblad als zou de herontwikkeling stilliggen en het conflict met winkeliers in een impasse zitten. De acht winkeliers klagen in het AD dat winkelcentrumbeheerder WPM te weinig geld zou bieden om tijdens de herontwikkeling van vijf jaar te overleven. Volgens hen is sprake van een uitrookbeleid tegen de acht overgebleven winkeliers.

Woordvoerster Vanessa Westbroek van Babylon Den Haag ontkent deze gang van zaken. ‘De overgebleven winkeliers hebben de media opgezocht en dat is jammer. We voeren gewoon nog gesprekken met hen over alternatieve locaties. En op zeer korte termijn denken we overeenstemming te bereiken. Met de 27 andere winkeliers is dat overigens al eerder gelukt.’ Dat de herontwikkeling stil ligt is volgens Westbroek niet juist. ‘De oude garage achter het station is gesloopt, nu zijn we volop bezig met de bouw van de nieuwe ondergrondse parkeergarage. De sloopwerkzaamheden starten begin volgend jaar, zoals gepland. We wachten nog op een vergunning die nu bij de gemeente ligt. Medio 2007 kunnen we dan met de bouw beginnen’, aldus de woordvoerster namens ontwikkelaar Maeyveld en financier SNS Property Finance.

In het project New Babylon blijft het grootste gedeelte van Babylon overeind. Om Babylon wordt een nieuwe gevel gebouwd. Daar bovenop komen twee torens van 100 en 140 meter hoog. Momenteel omvat Babylon ongeveer 21.000 m2 kantoren, 11.000 m2 retail, een bioscoop van 1.200 m2 en een hotel van 9.000 m2. Daar komt in totaal 87.773 m2 BVO nieuwbouw.bij. Het gaat om 33.500 m2 kantoren, 49.000 m2 woningen (ongeveer 330 stuks) en 5.273 m2 retail (in de plint). De bestaande 300 parkeerplaatsen in Babylon blijven gehandhaafd en worden opgeknapt. In de Anna van Buerengarage zullen 960 nieuwe parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel