nieuws

herinrichting waarderpolder haarlem

regios

De gemeente Haarlem wil bedrijventerrein de Waarderpolder herinrichten en vindt dat de Waarderpolder een integraal onderdeel van de stad moet worden.

Daarom heeft zij de provinciale Taskforce Ruimtewinst gevraagd oplossingen aan te dragen voor een aantal problemen. Zij wil dat de oevers van het Spaarne meer uitstraling krijgen met bedrijven die de voorgevel van hun vestiging naar het water richten. Ook wil de gemeente de loze ruimtes aanpakken en de bereikbaarheid vergroten. De Taskforce Ruimtewinst (TFR) is een initiatief van de provincie Noord-Holland gericht op het ruimte-efficiënt bouwen in de provincie. In de komende anderhalf jaar voert de TFR tien onderzoeksprojecten, waarvan de Waarderpolder in de gemeente Haarlem de eerste is. Opdracht aan de TFR was om De Waarderpolder aantrekkelijker te maken en ruimte optimaler te benutten. In opdracht van de TRF is een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor de noordkop van de Waarderpolder. Centraal in dit plan staan de ontwikkeling van nieuwbouw aan de oevers van het Spaarne en een flexibele invulling van de – tijdelijk – braakliggende ruimten.

Reageer op dit artikel