nieuws

Hengelo koopt industrieterrein Stork

regios

Stork verkoopt een deel van zijn industrieterrein in Hengelo aan de gemeente.

De gemeente betaalt de onderneming hiervoor de komende twee jaar in totaal 12 miljoen euro. De gemeenteraad keurde de overeenkomst dinsdagavond goed. De aankoop van het Stork-terrein maakt deel uit van het herstructureringsplan Hart van Zuid. Op de 50 hectare komen woningen, winkels en kantoren. De industriegebouwen die er staan, worden waar mogelijk in de nieuwbouw opgenomen, aldus de gemeente Hengelo. In totaal gaat het programma voor Hart van Zuid uit van de ontwikkeling van 1700 woningen, 17.000 m2 winkelruimte, 100.000 m2 kantoorruimte, 70.000 m2 bedrijfsruimte en 54.000 m2 voor scholen. In november neemt Hengelo een beslissing over de uitvoering van drie deelprojecten. Het gaat hierbij om het deelplan Lansinkveld, dat de bouw omvat van een nieuw ROC Oost-Nederland voor 800 studenten. Samen met de mogelijke bouw van een vmbo-school gaat het dan om 54.000 m2 bruto vloeroppervlak. Daarnaast is er plaats voor 240 woningen en is er voor bedrijvigheid 23.800 m2 en voor leisure en detailhandel 6.500 m2 beschikbaar. Bij de herstructurering van het voormalige industrieterrein werkte de gemeente Hengelo aanvankelijk samen met Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling en de Van Wijnen Groep. Vorige week werd echter bekend dat Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling zich terugtrok uit het project. Heijmans vond het niet verantwoord om de gronden van Stork aan te kopen.

Reageer op dit artikel