nieuws

helderse ondernemers kopen cape holland

regios

Lokale ondernemers in Den Helder hebben overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Libéma over overname van het Helderse attractiepark Cape Holland.

Het principeakkoord moet nog worden goedgekeurd door het gemeentebestuur. Een woordvoerder van Libéma verklaart in dit verband dat 1 juli geldt als streefdatum voor de overname. Over het bedrag dat met de verkoop is gemoeid, willen de betrokken partijen geen mededeling doen. Eerder bood Libéma Cape Holland aan de gemeente Den Helder te koop aan voor 5,9 miljoen euro.Sinds de opening eind april 2004 leidde het attractiepark op de voormalige marinewerf Willemsoord een zieltogend bestaan. Het nautisch themapark, dat gerealiseerd is op het 20 hectare grote terrein van de oude rijkswerf Willemsoord, heeft ruim 100 miljoen euro gekost en moest jaarlijks 600.000 bezoekers trekken. De verwachte honderdduizenden bezoekers kwamen niet. Het park werd bovendien geplaagd door een onderzoek van justitie naar vermeende fraude en gesteggel tussen Libéma en de gemeente en Libéma en haar onderhuurders.Enkele Helderse ondernemers zien echter brood in het project. Het VOC-thema wordt losgelaten en verandert in de Napoleontische tijd. Napoleon heeft destijds een stempel gedrukt op de ontwikkeling van Den Helder en de rijkswerf.De ondernemers willen onder meer het speelpark uitbreiden tot een soort speelstad en publiek trekken met nieuwe horeca, een jachthaven, winkels en bedrijven. Ook hebben zij de rechten verworven op woningbouw in de omgeving van Cape Holland. De VOC-replica Prins Willem nemen zij echter niet over.

Reageer op dit artikel