nieuws

Heijmans verwerft reesink-terrein in zutphen

regios

Heijmans Vastgoed en Proper-Stok hebben overeenstemming bereikt met de Koninklijke Reesink over de aankoop van de terreinen aan de Havenstraat in Zutphen.

Deze terreinen liggen direct tegen het oude centrum aan van Zutphen en aan de IJssel. De omzet van deze integrale gebiedsontwikkeling zal voor Heijmans ongeveer 300 miljoen euro bedragen.De gemeente Zutphen heeft in haar voorontwerp structuurplan vastgelegd dat deze terreinen, als onderdeel van het masterplan De Mars, worden getransformeerd naar een woonwerkgebied. Daarin zullen 800 tot 1.000 woningen en voorzieningen worden gerealiseerd. Op de Reesink-terreinen waren een groot deel van de Reesink-bedrijven gevestigd, die inmiddels zijn verhuisd naar de gemeente Apeldoorn. Vooral dankzij de ligging aan het water en de historische binnenstad van Zutphen, is de verwachting dat hier een aantrekkelijk nieuw woonmilieu kan ontstaan. Naar verwachting zal een samenwerkingsovereenkomst worden gesloten met de gemeente Zutphen voor de realisering van de plannen. De realisatie is gepland vanaf 2010.

Reageer op dit artikel