nieuws

heijmans realiseert project haarlemmerplein

regios

Heijmans is in het centrum van Amsterdam begonnen met de realisatie van het project Haarlemmerplein.

Dit binnenstedelijke gebied wordt door Heijmans Vastgoed in samenwerking met de gemeente Amsterdam ontwikkeld. Hiermee krijgt het Haarlemmerplein na dertig jaar weer een nieuwe invulling. De verwachte opbrengsten van het project bedragen ruim 25 miljoen euro. Het plan bestaat uit 47 koopappartementen, 22 huurappartementen, 1.200 m2 winkelruimte en een 3,5 laags ondergrondse parkeergarage met ruim 200 plaatsen. De huurwoningen zijn verkocht aan woningbouwvereniging De Key, het gedeelte van de garage met openbare parkeerplaatsen wordt geleverd aan Parkeergebouwen Amsterdam. Het gebouw is ontworpen door Dick van Gameren van de Architectengroep. De Amsterdamse architect Dick van Gameren van de Architectengroep heeft het gebouw ontworpen. Na voltooiing van het gebouw, naar verwachting in 2009, wordt het plein opnieuw ingericht.

Reageer op dit artikel