nieuws

heijmans ontwikkelt nieuw hoofdkantoor cbs

regios

Heijmans ontwikkelt in opdracht van BPL Leizo het nieuwe hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Leidschenveen.

BPL Leizo heeft hiervoor een meerjarig huurcontract getekend met het CBS. BPL Leizo bestaat uit Heijmans, NIB Capital, Trebbe en Van Gelder. Heijmans bouwt het kantoor in combinatie met Trebbe. De overeengekomen huurprijs is niet bekendgemaakt. Het CBS verhuist begin 2008 van Voorburg naar zijn nieuwe hoofdkantoor in Leidschenveen. Het kantoor krijgt een oppervlakte van 30.000 m2 waarvan het CBS 26.000 m2 in gebruik gaat nemen. Op de vraag wat er met de resterende 4000 m2 gaat gebeuren, wilde men bij Heijmans geen antwoord geven. De bouw van het kantoor begint medio mei 2006 en zal zo’n achttien maanden in beslag nemen. Verwacht wordt dat het CBS begin 2008 zijn intrek neemt in het nieuwe hoofdkantoor.

Reageer op dit artikel