nieuws

Heijmans experimenteert met ‘wenswonen’

regios

De 38 rijtjeshuizen van het project Waalveste in Zaltbommel ogen als een geheel.

Geen enkele gevel is echter hetzelfde. Met het concept Wenswonen van Heijmans kunnen kopers met een woonplanner, een softwareprogramma op cd-rom, zelf de gevel samenstellen, evenals de indeling, de plattegrond, het volume en de prijs van hun huis, schrijft Cobouw. Tijdens dit virtuele bouwproces loopt een kassabon mee die financiële consequenties van veranderingen in de woning aangeeft. De woningen in Zaltbommel variëren in prijs van 106.000 euro tot 230.000 euro. ‘Geen huis is hetzelfde. De bewoners hebben hun eigen woonplek gecreëerd’, zegt Gonny Spooren van de afdeling Business Development van Heijmans. De woningen bestaan uit betonnen prefab casco’s, prefab modulaire gevels en vele hebben een prefab aanhangmodule of optopmodule als uitbreiding.Spooren benadrukt dat de samenwerking met gemeenten cruciaal is. Zo moet overeenstemming worden bereikt over grondprijzen en bouwvergunningen. Vooral vergunningen voor woonblokken verkrijgen is lastig, omdat de huizen verschillend zijn. Heijmans wil over enkele jaren een groot deel van de woningbouwprojecten onder het woonmerk Wenswonen realiseren. Het project in Zaltbommel is niet winstgevend, maar Spooren benadrukt dat het hier om een pilot gaat. Zij verwacht dat de nieuwe Wenswoon-projecten snel geld opleveren. Momenteel realiseert Heijmans in Almere een vervolgproject, niet in prefab maar in gietbouw. Het gaat om 170 woningen in het lagere en middensegment. Ook bij dit project heeft de woonconsument vele keuzemogelijkheden in volume, indeling en verschijningsvorm.

Reageer op dit artikel