nieuws

heijmans en ing re ontwikkelen turfschiplocatie

regios

Novaprojecta, een samenwerkingsverband tussen Heijmans Vastgoed (50 procent) en ING Real Estate (50 procent), ontwikkelt de voormalige Turfschip-locatie in Breda.

Het 55 miljoen euro kostende project omvat de ontwikkeling en bouw van 95 woningen inclusief parkeerkelder 12.350 m2 commercieel vastgoed waaronder een bioscoop, fitnesscentrum en 19.000 m2 parkeergelegenheid voor ruim 600 auto´s. De bouwkosten van het project bedragen ongeveer 36 miljoen. Deze binnenstedelijke gebiedsontwikkeling past in de full service-strategie van Heijmans.Het terrein met een omvang van 1 hectare staat bekend als het voormalige evenementencomplex het Turfschip. In 1998 is het terrein aangekocht. In de ontwikkeling is een belangrijke rol weggelegd voor de combinatie van wonen, werken, recreëren. De voorzieningen als sport, ontspanning en parkeergelegenheid spelen in op de behoefte van het omliggende gebied. In het plan zijn een bioscoopcentrum met zeven zalen, een fitnesscentrum van 2.000 m2, 1.000 m2 horeca en 3.200 m2 kantoorruimte voorzien. De realisatie van het project zal wordenuitgevoerd door Heijmans Bouw en Infra. Het project zal starten in september 2006 en wordt naar verwachting eind 2008 afgerond.

Reageer op dit artikel