nieuws

Heerlen heeft geen bezwaar meer tegen Limburgse Yab Yum

regios

De gemeente Heerlen heeft geen bezwaar meer tegen de komst van een luxe ‘herensociëteit’ in het buurtschap Ten Esschen.

Deze Limburgse versie van het bekende Amsterdamse bordeel Yab Yum is een initiatief van de Kerkraadse ondernemer Hans Rieteco. Deze heeft daarvoor de monumentale hoeve De Struyver gekocht, precies tegenover de Heerlense Woonboulevard. Als exploitant is Theo Heuft aangetrokken, die eerder het Amsterdamse Yab Yum tot een succes maakte. De verbouwing van De Struyver werd eerder dit jaar stilgelegd, omdat de gemeente Heerlen nog geen bouwvergunning had afgegeven. Ook de buurtbewoners van Ten Esschen hadden bezwaren aangetekend, omdat de plannen niet zouden stroken met het bestemmingsplan. Inmiddels zijn de bouwplannen ingediend. Er komen onder meer 25 relaxkamers, een podium voor besloten voorstellingen, een wijnkelder met proeflokaal, een cocktail- en champagnebar en een inpandig zwembad met sauna en jacuzzi. De bezwaren van de bewoners worden voor een deel weggenomen door een nieuw parkeerterrein voor 45 auto’s en een werkbeperking voor de dames tot 12.00 uur ’s nachts. Echte problemen kunnen alleen nog maar worden veroorzaakt door eventuele archeologische fondsen op het terrein (de hoeve De Struyver dateert uit 1742) en de aanwezige fauna. De opening van het complex wordt pas in de loop van het volgend jaar verwacht.     

Reageer op dit artikel