nieuws

Heerenveen ziet af van aanleg bedrijventerrein Terband

regios

Heerenveen schrapt de aanleg van een bedrijvenpark tussen het dorp Terband en de snelweg A32.

Dit besluit vloeit voort uit het ter ziele gaan van het International Business Park Friesland (IBF) in Heerenveen. Vorige week maakten de provincie Friesland en de gemeente Heerenveen bekend dat het IBF een ‘gewoon’ bedrijvenpark wordt. Het IBF, dat sinds 1993 werd ontwikkeld om grote internationale bedrijven te trekken, heeft een omvang van 240 hectare waarvan nog slechts 80 hectare is ontwikkeld. Voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark bij Terband, gepland vanaf 2030, heeft de gemeente al 20 hectare landbouwgrond aangekocht. Die houdt zij voorlopig op de plank. Dit kost de gemeente 1,58 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel